Siirry pääsisältöön

CHARLOTTE RUSSE

Kuva: Myllynparas.fi

KÄÄRETORTTU


  • Pohja: 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte: vadelmahilloa



Ohje: 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Varaa matala pelti ja laita siihen sopivan kokoinen leivinpaperi.

2. Valmista jauhoseos sekoittamalla vehnäjauhojen joukkoon perunajauhon ja leivinjauheen.

3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovaisesti siivilän läpi nuolijalla sekoittaen.

4. Paista 200 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä noin 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

5. Levitä hiukan jäähtyneen pohjalevyn päälle ohuelti vadelmahilloa. Jätä reunat vapaaksi hillosta, ettei se pursua rullauksen yhteydessä. Kääri tiiviiksi rullaksi ja jätä sauma alaspäin. Anna vetäytyä ennen leikkaamista kylmässä. (Voit kääriä kääretortun puhtaaseen astiapyyhkeeseen ja laittaa jääkaappiin)


CHARLOTTE RUSSE

Täyte: 6 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 dl (= ½ tlk) maitorahkaa

½ - 1 sitruunan mehu

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

6. Laita liivatelehdet kylmään runsaaseen veteen yksitellen. Anna liivatelehtien pehmetä noin 10 min. Puristele niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kattilassa kuumennettuun sitruunan mehuun

7. Valmista täyte vaahdottamalla ensin kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhaa muiden aineiden joukkoon edelleen sähkövatkaimella sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai sokeria oman maun mukaan.

8. Vuoraa pyöreäpohjainen lasikulho tms. tuorekelmulla. Leikkaa kääretortusta tasapaksuja noin 1,5 cm:n paksuisia viipaleita. Laita ensimmäiset kaksi tai kolme viipaletta tasaisesti pohjalle ja jatka sitten palojen laittamista astian reunoille siten, että tyhjää jää mahdollisimman vähän palojen väliin. Kun astia on vuorattu ylös asti, voit leikata ylimääräiset reunat pois.

9. Kaada rahka-kermahyytelö astiaan ja jatka kääretorttupalojen levittämistä vielä varovaisesti täytteen päälle.

10. Käännä tuorekelmun reunat torttupalojen päälle ja siirrä astia puhtaalla muovipussilla suojattuna jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

11. Kumoa tarjolle ja halutessasi koristele kermavaahtopursokkeilla, hedelmillä ja sitruunamelissalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Munakoiso-tomaattivuoka

YRTTIFOCCACIA