Siirry pääsisältöön

Munakoiso-tomaattivuoka

 Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka

50 min (Aktiivinen 20 min, Passiivinen30 min )

Melanzane alla parmigiana on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka. Siinä huokoinen munakoiso imee itseensä täyteläisen tomaattikastikkeen ja basilikan aromit. Lopputulos on yksi parhaista ja kiitos reilun juustolisäyksen, myös yksi tukevimmista kasvisruoista!

Ainekset (3 annosta)

  • 2 kpl munakoisoa (500 g)
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
  • 1 tl oreganoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 250 g mozzarellajuustoa (2 palloa)
  • 2 dl tuoretta basilikaa

Pinnalle

2 kpl hiivaleipäviipaletta (kuivahtanutta, vaaleaa)

Ohje

1. Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia.

2. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla, sipaise pintaan öljyä ja paahda ne valurautapannulla tai parilapannulla ruskehtaviksi.

3. Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna hetki.

4. Kaada kattilaan tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

5. Pane uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaania, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

YRTTIFOCCACIA

CHARLOTTE RUSSE